av BentHBlogg | mai 22, 2009  

Hvorfor er det så vanskelig for FrP-Siv å ha venner?

 

I forkan at Fremskrittspartiets landsmøte har Siv Jensen ved flere anledninger blitt intervjuet om Høyres klare samarbeidsholdning. Et standpunkt Høyre har hatt siden 2006, mens som har blitt tydeligere i det siste og som fikk sin endelige bekreftelse under Erna Solbergs tale på Høyres landsmøte. Etter denne talen er det ikke noen som lenger er i tvil om at Erna Solberg og Høyre ønsker å samarbeide med Fremskrittspartiet i en H-FrP regjering hvis valget gir grunnlaget for det.

 

Men i intervjuene så virker det som Fremskrittspartiets leder ikke liker Høyres avklaring.

 

På kveldens TV2 nyhetsending kl. 2100 fremstiller hun det som om Høyre ikke har ”mannet seg opp” til å si at partiet ønsker å sitte i en flertallsregjering med FrP.

 

Det samme gjør hun i Dagens Næringsliv der hun også ber om at Høyre manne seg opp og sier at Høyre og Fremskrittspartiet er ett godt regjeringsalternativ. Merkelige utspill med tanke på at Høyre nettopp har gjort dette. Noe også journalisten følger opp. Han spør Jensen om ikke Solberg på Landsmøte var tydelig på dette. Da går Jensen igjen i strupen på Høyre og sier: ”Dette er med respekt å melde tøv”.

 

Den samme tonen har vært gjennomgående i flere intervjuer den siste uken. Partiets nestleder forsterker dette ved å nærmest avvise et samarbeid med Høyre og understreke at han helst ser en ren Fremskrittsparti regjering. Han benytter også anledningen til å forsterke forskjellene mellom partiene.

 

Hva er årsaken til at Fremskrittspartiets ledelse later som Høyre ikke har avklart dette?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Høyre og FrP er uenige i en liste med saker.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fremskrittspartiet har i lange tider tjent på å spille offerrollen og å stå utenfor “Det gode selskap”, og da er det formålstjenlig å forsterke budskapet om at ingen vil samarbeide med dem. Her er det mer snakk om butikk enn politikk.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Anders: De fleste partier er uenige i en rekke saker. Ellers kunne de like gjerne slått seg sammen. Sakspesifikke uenigheter hindrer ikke samarbeid, men arrogante og avvisende holdninger fra FrP legger en nok heftig demper på samarbeidslysten.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er ikke helt klart hva Høyre vil. Selv etter å ha sett landsmøte talen til Erna virker det mer som om Høyre vil kanskje om mulig samarbeide med noen hvis det kanskje om mulig blir noe om mulig kanskje godt nok valgresultat!

Her må man manne seg opp og gi velgerne et alternativ og grunn til å stemme.

Hvis høyre sier at de samarbeider med frp ved flertall eller høyere oppsluttning enn de rødgrønne så ville nok Høyre tjent mye på det.

Venstre havner under sperregrensen, Krf er overflødig, og det virker mer som et sosialistisk parti enn borgerlig.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva er galt med et H-AP samarbeid? Jeg tror det kunne kommet mye fornuftig ut av dette, jeg skjønner ikke hva man skal tjene på å ha ekstreme partier som FrP eller SV i regjering. Ikke la historiske ulikheter komme i veien for et samarbeid som kunne hatt svært mye for seg.

Jeg vil gjerne ha kommentarer, og synspunkter fra andre her :)

Jeg kvier meg for å stemme Høyre til høsten, mest på grunn av at man åpnet opp for samarbeid med nissene i Frp, som stort sett lever i sin egen verden.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00