av BentHBlogg | april 28, 2009  

Høyre er for en strengere innvandrings- og integreringspolitikk

Østfold Høyre har foreslått en rekke endringer i Høyres utkast til program som vil innbære en strengere innvandrings- og integreringsdebatt. NRK fremstiller dette som en intern strid og utrykk for et ”grasrotoppgjør”. Jeg mener at det er noe så vanlig som at et fylkesparti foreslår endringer i et utkast til Stortingsvalgprogram.

 

Høyre har allerede strammet inn på innvandrings- og integreringspolitikken. Vi var for eksempel først ute med forslag for å stoppe den ukontrollerte tilstrømningen av asylsøkere som begynte å komme til Norge i 2008. Vi har fremmet forslag om klarer krav i integreringspolitikken og ikke minst så har vi foreslått en ny utsendelsespolitikk.

 

Det siste er kanskje noe av det viktigste nå. I løpet av 2008 fikk vi over 15 000 asylsøkere og over 60 % av disse kommer til å få avslag. Det vil være dramatisk om disse blir værende i Norge uten lovlig opphold. Da er veien til kriminalitet kort og vi undergraver hele asylinstituttet. Det har i realiteten ikke vært en skikkelig diskusjon om utsendelsespolitikken. Dermed så blir asylprosessen et spill om å få være lengst mulig i Norge – istedenfor er klar avgjørelse knyttet til beskyttelsesbehovet. Dette er en gavepakke for menneskesmuglerne som dermed har et godt ”produkt” å selge.

 

Østfold Høyre tar opp mange spennende forslag som vil skape debatt på Høyres Landsmøte. Jeg føler meg sikker på at resultatet blir en streng og rettferdig innvandringspolitikk. Jeg tror også at Høyre kommer til å både gi rettigheter – men også stille krav til de som skal bo i Norge. Vi mener det er grenser for politikk – så også her vil det personlige ansvaret stå sterkt. Men vi kan ikke akseptere kjønnslemlestelse, tvangsekteskap og at pulter i den norske skolen står tomme uten at vi vet hvor barna er.

 

Høyres visjon er muligheter for alle. Det betyr at vi mener det er mye positivt med innvandringen og innvandreres kultur som beriker Norge. De som har rett til å bo her skal behandles som individer med like rettigheter og plikter. Den store majoriteten av innvandrerbefolkningen er godt integrert, arbeider og snakker norsk. De er avgjørende for at Norge skal gå rundt og fortjener anerkjennelse for den jobben de gjør.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00