av BentHBlogg | oktober 25, 2007  

Siv og Lars er av samme ulla

I debatten mellom Lars Sponheim(v) og Siv Jensen (FrP) har sauene til Lars vært sentrale dyr. Men er det egentlig ikke slik at Lars og Siv er av samme ulla?

Det hele startet med Lars. Han valgte oppspillet til trontaledebatten å erklære at det var uaktuelt å sitte i regjeringen med Fremskrittspartiet og at han heller ville ha Jens Stoltenberg (Ap) som Statsminister enn Siv Jensen. Han erklærte at Venstre ikke hadde øyekontakt med Fremskrittspartiets politikk og at Høyre måtte velge mellom Venstre eller FrP.

Siv Jensen fulgte opp. Hun mente at det var uaktuelt med en borgerlig regjering uten at Fremskrittspartiet er med i regjeringen. Da ville hun heller ha Jens Stoltenberg som statsminister. Hun mente også at Høyre må velge mellom FrP eller Venstre.

Hva er forskjellen? Ikke noe, de er begge av samme ulla. Ved å starte oppkjøret til valget i 2009 med å utelukke hverandre og i realiteten erklære at de ikke vil respektere hverandres velgere blir de begge garantister for en fortsatt sosialistisk regjering.

Derfor har Siv Jensen rett når hun fremstiller seg selv og Lars Sponheim som hodeløse kyllinger. Det mest hodeløse er å kreve at Høyre skal velge mellom dem. Høyre har valgt. Vårt landsmøte har vedtatt at vi ønsker å jobbe for en ikke sosialistisk regjering bestående av alle de ikke sosialistiske partiene(H, FrP, KrF og V). Det er det eneste som er et realistisk flertallsalternativ til dagens regjering. Dessuten er det en løsning som faktisk har hatt støtte av et flertall av befolkningen i lang til – ja selv ved valget i 2005.

Venstre og Fremskrittspartiet sier at begge at de kan samarbeide med Høyre. For å bruke Lars Sponheim sin termologi så betyr det kanskje at de ikke har øyekontakt med hverandre fordi de står på hver sin side av en høyde. I fjellheimen på vestlandet er det ofte en varde på høydene som sees fra begge sider, slik at en uansett finner rett vei. Høyre er nå en slik varde for begge partiene og det vil være et godt utgangspunkt for å arbeide seg systematisk nærmere hverandre. Jeg tror også at til høyere velgerne bygger denne varden, til lettere blir det for dem å finne frem.

Sammenlikner vi dette med situasjonen mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti så fremsto jo de som tre saueflokker på ulike fjell i 2003. Når de klarte å finne hverandre før 2005, så bør i hvert fall Høyre, FrP, KrF og Venstre klare det før 2009. Det at Sosialistisk Venstreparti gikk i skårfeste på AP fjellet må vi alle lære av.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Sponheim vil ha makt og, i likhet med SP, gir han blaffen i politikken….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nåja, Sponheim er i det minste anstendig nok til ikke å ville samarbeide med et åpenlyst rasistisk FrP. I motsetning til det sterkt korrumperte partiet Høyre.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

# 2

Se tilbake til den forrige regjeringen. Da var Sponheim den ivrigste samarbeideren til Frp….

Men dette er jo bare politiske posisjoneringer. Når den politiske hverdagen begynner, vil nok alle jenke seg mye for og få en ikke-sosialistisk regjering..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er menneskesynet som gjør at man ikke kan stemme Frp!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

In awe of that asnewr! Really cool!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00