av BentHBlogg | april 25, 2007  

Livredningsforsøk endte med navnebytte!

I disse dagene er jeg på regjeringens kontaktkonferanse med fylkeskommunene. Temaet er den såkalte regionsreformen. Denne saken har ikke bare blitt berget som fødte en mus, men berget som fødte en død mus. Regionmeldingen er ferdig behandlet og resultatet er pinlig for de rødgrønne. Kommunalminister Åslaug Haga har gått høyt på banen og erklært at regionreformen skulle ordne alt fra demokrati til veistandard. Resultatet ser vi i dag. Fylkeskommunen står igjen uten noen nye store oppgaver, bare med ett nytt navn – Region.

I sin innledning om temaet sa Åslaug Haga at hun gjerne ville at det ble mer, men dette var så langt det var mulig å komme. Det er første gang jeg har hørt en statsråd fra en flertallsregjering beklage seg over at hennes egen stortingsmelding blir vedtatt i Stortinget uten vesentlige endringer!

De partiene som ville fornye fylkeskommunen fikk det ikke til. Dermed gjenstår Høyre og Fremskrittspartiets standpunkt om å legge ned fylkeskommunen og overføre oppgavene til kommunene som det eneste fremtidsrettede alternativet.

Norge er overadministrert. Vi må bruke menneskene og pengene der de trengs. Vi vil avvikle det fylkeskommunale byråkratiet og flytte ressursene til kommunene. Fylkeskommunen koster norske skattebetalere i dag nærmere to milliarder før de begynner å produsere en eneste tjeneste. Dette er penger som kunne vært brukt på en bedre skole, veier, helse- og omsorg istedenfor regjeringens nye ”overkommuner”.

Beslutninger om lokale forhold tas best nærmest de som blir berørt. Kommunenestyrene er de som kjenner sine lokalsamfunn best. De kan derfor aveie nasjonale regler mot lokale hensyn på en god måte. Dessuten bør jo ikke desentraliseringen stoppe der. Elevene kan selv bestemme hvilken vidergående skole de ønsker å søke på, uavhengig om den ligger på den ene aller andre siden av en grense som politikere har tegnet.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

#Millan76: Takk for støtten!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Bent,

Norge er overadministrert.

Videregående
skoler har fårr dårligere budsjet hos kommunen her i Rogaland.

Ellers takk for en fin artikkel!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#3 Fint at du er enig! Hyggelig med en kommentar fra Rogaland.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00