av BentHBlogg | februar 25, 2007  

Tvangsekteskap og 21 års aldersgrense

Her er et innlegg som jeg har skrevet om 20 (eller 21) års aldersgrense for å gifte seg med utenlansk statsborger som ikke  bor i EØS området virker mot tvangsekteskap. Debatten går på “Minerva”. Min konklusjon er at virkningene av en slik lov mot tvangsekteskap vil være for tvilsome i forhold til den sterke innskrenkningen det gir mot enkeltmennesket frihet. Lese debatten her: http://www.minerva.as/?vis=artikkel&fid=1171&id=2202200714061810551&t=Mot%20aldersgrensen

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tvangsekteskap er en form for menneskehandel, noe vi allerede har et lovverk for. Punktum.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bent Høie, du tar ikke alvorsgraden i det som ligger i et tvangsekteskap med en kusine eller fetter, innover deg. Et tvangsekteskap er på langt vei en arrangert voldtekt. Jeg tror neppe du har snakket med noen som har vært utsatt for dette. Dine standpunkter er grunnet i synsing og ikke faktakunnskaper om problemet, mener jeg

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvis kirken i Norge idag, i 2007, støttet opp om og predikerte tvangsgifting med slektens kusiner og fettere ved arrangerte ekteskap av familien/foreldrene, ville man da ha reagert annerledes?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er sjelden jeg er enig med Høyre i noe som helst, men i denne sak har du( og Høyre?) helt rett, Høie! Her støtter jeg deg fullt ut mot de rabiate kreftene i HRS. Det å trekke troverdigheten til den svært annerkjente, og intelektuelle, sosialantrpologen Thomas Hylland Eriksen i tvil ( som HRS`s Kleppe gjør på Minerva ), synes jeg vitner om manglende respekt for de kunnskapsrike blant oss. Men det er vel på den måten man lettest kan skaffe seg tilhengere i enuoversiktelig verden? Gjennom å latterliggjøre og patronisere intelektuelle skikkelser breddfulle av kunnskap og lærdom. I et sånn samfunn så åpnes dørene på vidt gap for pariakaster som HRS, Frp, Vigrid osv. Dessverre. Bra du tar til motmæle, Høie! Spesielt etter at partileder E. Solberg nå ser ut til å lefle med HRS sine gode venner, i Frp om en mulig fremtidig regjeringskonstellasjon( Willoch må ha det vondt om dagen! ). Ta avstand fra folk og organisasjoner som bedriver med åpenlys, eller fordekt, rasisme. Bra, Høie!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg vil ha samme lov som de har i Danmark i innvandrerspørsmål.

I tillegg vil jeg det skal være forbudt og gifte seg med søskenbarn og tremenning. Er drittlei alle disse henteekteskapene

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

La oss snu det litt på hodet; er du villig til å gå inn for å SENKE aldersgrensen for myndighetsalder og å inngå ekteskap til la oss si 16 år, for på den måten å gi enkeltmennesket større frihet? Ikke? Senke til 17 år da? Ikke det heller? Hva er argumentasjonen mot det, da? “Et sted må grensen gå”, kanskje?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er mulighet for å gifte seg når man er 16 år i Norge i dag, ved å søke om det, utover det gjelder 18 år

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#4 Morten T er fullstendig på viddene i sine uttalelser og sammenligninger.

Hilsen en vanlig Høyre-velger

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#8 Ola Nordmann

Takk for god og utfyllende kommentar! Men spørsmålet mitt til deg må bli: Er du enig med Høie i denne sak? All den tid Høie er Stortingsrepresentant for Høyre, og dertil sannsynligvis representerer en vanlig Høyre-velger som deg selv?

Jeg er enig med Høie i denne sak. En lov som vil forhindre èn spesifik gruppe i samfunnet å gifte seg før fylte 21 år( eller 24 år ), er intet annet en diskriminerende og rasistisk. Heldigvis så har Høyre en stolt historie hva gjelder å ta avstand fra rasisme. Så jeg tar det for gitt at du som vanlig Høyre-velger også vil se galskapen i at slikt lovforslag evt. skulle ha blitt banket igjennom.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#2 Jeg tar spørsmål om tvangsekteskap alvorlig. Det fremkommer også i artikkelen som jeg har skrevet. Det betyr ikke at alle virkemidler som foreslås mot tvangsekteskap er fornuftige. Jeg tror ikke aldersgrensen vil ha betydelig virkning, men jeg vet at den vil bli oppfattet som diskriminerende.

#3 Nei, tvangsgifte er forbudt og skal bekjempes. Hvis du ser i artikkelen min så har jeg en henvisning til den handlingsplanen mot tvangsgifte som Erna Solberg satte igang. Det er et komplisert problem som ikke har en lettvint løsning.

#4 Takk for støtten.

# 5 Hvorfor?

# 6 Ja, et sted må en ha en aldersgrense. Mener en at den skal være 21 år så er det et helt ærlig standpunkt – men da må man ikke skille mellom å gifte seg med en person som bor i EU og en som bor utenfor.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#10

Jeg tror du har misoppfattet det med 21-årsgrense ved henteekteskap på linje med Rolf Reikvam:

Man kan altså gifte seg når man er 19 år om man vil – med en fra Paksitan eller Gambia for eksempel – hvis grunnlaget er noen annet en ene og alene sengen, altså for eksempel ved å studere eller jobbe. Det er _grunnlaget_ for opphold som teller, slik reduserer man de mange tvangsgiftemålene samt alle pro.forma ekteskapene også.

You see?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#11 Det har vært argumentert med at det eneste man sørger for er at de blir sendt til hjemlandet og må vente der til de blir 21.. og da er man ikke så mye lengre.

Er enig med Høie i dette spørsmålet. Jeg tviler på at 21 års grensen er spesielt effektiv, og at den gjør noe som helst annet enn å diskriminere en stor gruppe mennesker.

Tvangsekteskap er et viktig tema, men det er andre virkemidler som burde benyttes.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#12 Har du i det hele tatt fårr med deg hva endringsforslaget går ut på? Har du i det hele tatt fårr med deg at det også innebærer et tilknytningkrav? – Hvordan kan man bruke argumentet med “å bli sendt ut av landet til man blir 21 år” da?

Og hvordan i all verden kan man argumentere med at et forslag som omfatter, og skal gjelde ALLE i landet, diskriminerer en gruppe?

Er du edru?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#5 Helt enig med deg

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#13 Fordi det ikke vil omfatte eøs borgere, bare borgere utenfor EØS.

Og det siste spørsmålet er latterlig useriøst noe som gjør det litt vanskelig å høre på evt andre argumenter du har.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vil forøvrig referere til dette innlegget i dagbladet til gode argumenter for hvorfor forslaget ikke har ønsket effekt: http://www.dagbladet….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Et flertall av den norske befolkningen støtter en 21-årsgrense for familiegjenforening i Norge gjennom ekteskap, for å forebygge og hindre tvangsekteskap. En meningsmåling utført av Sentio viser at 71 prosent sier ja til aldersgrense, 13 prosent sier et klart nei, mens drøye 16 prosent er i tvil. Dette gir at syv av ti sier ja, to er i tvil, mens bare en sier nei. Støtten til en aldersgrense har flertall i alle partier, aldersgrupper, inntektsgrupper og landsdeler

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Siden du tar opp innvandring i denne bloggen, hva med å gi en kommentar på mitt blogginnlegg? Hadde vært trivelig med svar:)

http://www.vgb.no/178...

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00