av BentHBlogg | februar 7, 2007  

Fjern arveavgiften!

Hvorfor skal staten straffe de som har bygd opp verdier som de ønsker skal være til hjelp for neste generasjon? Det er mange tragiske historier om hvordan arveavgiften rammer mennesker som også har mistet sine nærmeste. Fritidseiendommen som ble kjøpt inn på oppsparte penger i trange tider, og som år for år ble bygget ut til familiens samlingssted, må selges når barna skal overta. Unge som mister sine foreldre, mister også sitt hjem. Bedriften som familien har bygget opp – må selges til andre, eller belånes.

Sosialistene begrunner avgiften med at det er de som fra før er rike som arver sine foreldre. Pass på når sosialistene snakker om ”de rike” – for da er det vanlige folk med vanlige inntekter de skal flå. De virkelig rike har ordnet dette for lenge siden – på lovlig vis gjennom å flytte formuen ut av landet eller organisert det i stiftelser og ulike selskapsformer. De 2 milliardene staten årlig tar inn i arveavgift rammer vanlige folk, som arver barndomshjemmet, familiens hytte eller familiebedriften.

Sosialistene tror at hvis bare de får tak på disse pengene så vil de bli brukt til varme og positive oppgaver. Jeg tror at mange i dagens ”arve” generasjon vil bruke disse pengene på å hjelpe sine egne barn og barnebarn til en mykere start på livet. Et samfunn der de fleste klarer å ta vare på seg og sine – er vel egentlig det varmeste samfunnet?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Flott innlegg!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ta med deg dokumentavgiften i samme slengen. Er like grunnløs og irriterende den…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Lurer på hvordan du mener kapitalistene tar vare på den vanlige mann i gata?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#1 Takk for støtten! #2 Ja, den er en ren skatt – og har jo ikke lenger noe med statens utgifter i forbindelse med endringen i eierforholdet. # 3 Kapitalistene betaler ikke arveavgift, de har ordnet seg for lenge siden. Det er den vanlige mann i gaten som blir rammet. Hvis flest mulig kan klare seg selv og ta vare på sine med vanlige inntekter, så kan felleskapet ta bedre vare på de som trenger det mest. Nå tar vi fra alle for å gi til alle.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Takk for et fint innlegg Bent. Godt å se at du engasjerer deg og vil følge med oss her.

Det er ikke mange av oss høyrefolk her, men noen er det.

Lover å komme sterkere tilbake for kommentarer, har sett dine andre innlegg, men har det litt travelt nå.

Keep up the good work ;-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette synes jeg var et meget forenklet, og lite nyansert, innlegg vedrørende arveavgiften av en stortingsrepresentant.

Noen fakta: Det er ingen arveavgift på de første 250.000 kr, det er 8% arveavgift av de neste 300.000 og 20% av overskytende. Dette gjelder arv til barn/fosterbarn og foreldre.

“Avgiften kan best begrunnes som en skatt på inntekt i form av arv og gave. Den som mottar arv eller gave får øket sin skatteevne. Hensynet til en rettferdig fordeling av formue taler også for arveavgift. Arveavgiften er dessuten mindre skadelig på økonomiens virkemåte enn mange andre skatter. Arveavgiften innbringer til statskassen omlag 1,5 milliarder kroner hvert år.”

«http://no.wikipedia.o..

Ved å avskaffe arveavgiften taper altså staten 1,5 milliarder kr pr år. Det blir en stor og nådeløs sparekniv som skal sørge for å spare inn disse pengene over andre budsjetter. Skole? Helse?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#5 Takk! #6 En hytte som ble kjøpt inn på 1960 tallet kunne bli kjøpt for under 50 000. Så er den bygget ut og forbedret gjennom en hel generasjon. I dag kan den være verd 6 millioner. Den prisutviklingen forteller ikke noe om hverken eieren (den som dør) eller arvingene sin skatteevne. Det er hele poenget. Fordi om du arver en eiendom eller en familiebedrift som har høy markedsverdi hvis du selger den – så betyr ikke det at du har mulighet til å betale en høy skatt. Konsekvensene er at arvingene blir tvunget til å selge – fordi staten skal ha sin andel. For å sette det på spissen: Fire barn som arver en eiendom er nødt til å selge for å kunne betale ut den femte arvingen – staten. De arver jo omtrent like store andeler…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Arveavgift er den simpleste skatten våre politikere har innført mot den alminnelige mann i gata. Aldri mere A.P. for megw

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

er helt enig med deg.

Både arveavgiften og dokumentavgiften er noe som burde vært fjernet for lengst.

for å få regnestykket i sttsbudsjettet til å gå opp kan jo staten bruke noe mere av oljeintektene sine.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00