av | januar 29, 2007  

Flaut av Stoltenberg

Intervjuet med Jens Stoltenberg i forbindelse med APs sentralstyre i dag var en flau opplevelse. Alle som så og hørte på forstår at Arbeiderpartiet ikke kunne

fortsatt fremstille det som at den saken kun er en personalsak i LO. Selv om saken nå i realiteten er blitt behandlet både på Arbeiderpartiets gruppekonferanse, på telefonmøte med alle fylkeslederne og nå sist i Sentralstyret. Det viser hvor sammenvevd Arbeiderpartiet og LO er.

 

Stoltenberg er imidlertid så avhengig av Vallas støtte at han ikke kan si noe som oppfattes som kritikk av henne som LO leder. Derfor fortsetter han ett mantra om "intern personalsak i LO". Vi andre får håpe at han i det minste tror på det selv.

 

Hadde Stoltenberg vært sjef, hadde han kunnet sakt at: "Alle forstår at de siste ukenes oppmerksomhet om Yssen saken er årsaken til at vi velger en annen leder av valgkomiteen. Så får den uavhengige granskingskommisjonen som er nedsatt i dag avgjøre de faktiske forholdene i saken." Han kunne også ha vært tydelig på at det ikke var klokt av Valla å referere fra medarbeidersamtaler i "Først og sist". At en fagforeningsleder gjør det kan nærmest sammenliknes med at direktøren i Vinmonopolet selger hjemmebrent på fritiden.

 

Denne saken har igjen vist det alle vet. Stoltenberg anno 2001 tapte alt, han hadde kun en mulighet til å komme tilbake og det var å få Vallas og LOs støtte. For å oppnå det har han både gjort seg avhengig av andre enn de som har stemt på ham og lagt sin egen politikk bak seg. Valla er ingen pusekatt i følge seg selv, men jeg tror ikke hun har noe imot at andre er det….

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

LO+Ap kan kalles politisk korrupsjon, iallfall i det skue vi har sett etter sist valg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg så Jens Stoltenberg på NRKs Redaksjon1 i går, og det må jeg si var en selsom opplevelse. Nærmere “Komiske Ali” går det vel ikke an å komme.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg synes at denne påstanden om at Stoltenberg var helt avhengig av Valla for å vinne valget, er litt usikker. Det kan ha vært slik, og ikke, det får ingen vite nå. Det ble jo bl.a. trukket fram at f.eks. høyre var ganske dårlig repr. i valgdiskusjoner. Bergensk er ikke alltid det letteste å forstå for alle, og høyres leder hadde ingen distinkt og lett forståelig uttale, lett for å mumle. Dette ergret ofte meg i slike programmer. Når hun i tillegg hadde lett for å snakke seg vekk fra et godt poeng var det litt bortkastet, ofte. Hun var ikke den eneste på den siden som ikke var noe eksempel til etterfølgelse.

Derfor tror jeg en bør være forsiktig med å utrope sikkert hvorfor S. vant valget(meget knepent, riktig nok, kanskje vel så det)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Slik heksejakt har vi sett før. Pressen er flinke til å skyte pianisten når de ikke forstår melodien. Vi har sett det før. Stensnes sine strømutsagn, Svarstad-Haugland for det meste, Anti-mobbe Bondevik, Julebors Per (Sandberg) og mange mange fler…

Vi må huske at Gerd-Liv Valla presiserte at en samlet LO ledelse stod bak det hun gjorde. Hun var bare et talsrør for alle 8 i LO’s ledelse..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei, Jeg kjenner ikke Valla eller noe sånn, men det eneste som er viktig for meg er at Valla gjør den jobben hun skal. Hva om at hun kjefter på sine ansatte. Det er for meg uviktig, gi meg argumenter mot at hun har gjort jobben sin skikkelig, da overbeviser du meg. Alle sjefer vet at når man selv er i en presset stilling, så er man helt avhengig av ting blir gjort skikkelig for seg

Mvh Lars Kristian Opstad

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja, dette er det ikke vanskelig å støtte – heller ikke for den jevne AP-velger og LO-medlem. I mitt nettverk av venner og kjente som har stemt AP er det generelt mye hoderisting om dagen. Stoltenberg omtales som feig og unnvikende. Valla har null “street cred”.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Morsomt at du har begynt å blogge – håper det er noe som du kommer til å følge opp, både med innlegg og også ta tak i kommentarer i fra leserne. Spesielt det siste er viktig for å få kred av leserne.

Partikamerat :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

# : Bent Høie

“Alle forstår at de siste ukenes oppmerksomhet om Yssen saken er årsaken til at vi velger en annen leder av valgkomiteen. Så får den uavhengige granskingskommisjonen som er nedsatt i dag avgjøre de faktiske forholdene i saken.”

Du kan ikke mene at en statsminister, eller noen andre med logiske evner, skal komme med slike uttalelser. Det du vil han skal si er egentlig “vi dømmer og straffer, så får rettsaken komme etterpå.” En statsminister som kommer med slike uttalelser er omtrent som en dommer som snikmyrder siktede på fritiden.

Er man i opposisjon derimot, så er det mye lettere å slenge med leppa.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

vi husker jo alle iraks informasjonsminister, sannhetsgehalten til jensemann er vel omtrent på samme nivå, han fremsto vel ikke akkurat med troverdighet når venstresiden tok knekken på jagland heller!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er helt riktig som det ble sagt nærmest samstemmig i Redaksjon En- debatten at det kun er ett menneske, nemlig statsministeren som ikke vil innrømme at det er Yssen-saken som har utløst dramatikken.

Når det gjelder Valla så tilhører hun nok den gruppe ledere som ynder å omgi seg med ja-mannesker. Det er typisk for denne kategori ledere at de “straffer” (les:mobber)sin(e) medarbeider(e) ved å “hoppe over” den som egentlig burde involveres f.eks. i strategiske vurderinger etc. Dette er mentale lyskespark som er egnet til å gi vedkommende undersott en klar forståelse av at vedkommende faktisk er uønsket på arbeidsplassen, særlig hvis det senere viser seg at man hadde “rett” i sin argumentasjon. Helt utkrøpent ondskapsfullt blir det når vedkommende leder til slutt presenterer medarbeiderens argument eller forslag som sin egen ide etter først å ha avvist den som ubrukelig.

Det blir spennende å se hva granskingsutvalget kommer frem til og jeg håper jo at alle, inklusive tidligere statssekretærer blir kontaktet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til Lars Kristian Opstad og “Tilskuer”: jeg har ikke mulighet til å vurdere hva som gikk galt mellom Valla og Yssen. Det er det nå en granskingskomisjon som skal avgjøre. Men jeg har altid oppfattet at fagbevegelsen mener at den ansatte i en slik situasjon har behov for mer beskyttelse en sjefen. Mitt hovepoeng er at uavhengig av hvem av de to som skapte konflikten, så er det Valla som brukte informasjon fra en medarbeidersamtale i et underholdningsprogram på TV. Det mener jeg er utilgivelig av en leder – uansett.

Til “Knutten” så vil jeg si at jeg har jo både Vallas, Stoltenberg og Kolbergs ord på at Stoltenberg var helt avhengig av Valla og LO for å vinne valget. De skryter jo av det!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ingen “pusekatt”, men nærmere en “humørsjuk gardsbikkje i rødt” – livsfarlig når tirret.

Slike som burde ha munnkurv…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Takk for et totalt verdiløst innspill i debatten. Ikke uventet fra Høyre!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

LO er da ikke et parti, vi stemmer ikke LO, så hvorfor skal LO bestemme og ha så mye å si? Dess mer LO “støtter” AP, må AP høre på LO. Stoltenberg burde ikke puse ovenfor Valla, han klarer vel fint å styre partiet sitt selv. Hvis ikke burde de vel vurdere om det er de som skal sitte i regjering.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

La oss få Tobben tilbake!! Mannen var ikke blant de smarteste, men han hadde ihvertfall ryggrad (pluss at det kunne være ganske morsomt å følge de mange komiske utspillene hans)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Valla gjør en utmerket jobb som LO-leder, men selvsagt ville jeg aldri hatt henne som sjef.

Ellers synes jeg opposisjonen har vært ganske desperat de siste månedene, men noe annet skulle jo bare mangle når de selv er helt uten reelle alternativer.

Hvem av dagens politikere på høyresiden appellerer til velgerne? Dere har ikke hatt en god leder siden Willoch. Det at Bondevik ble statsminister for sentrum/høyre sier alt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er relativt enkelt for utenforstående å fortelle at den og den er varsler og som sådan er beskyttet av loven, men hvilken beskyttelse gir egentlig lovgivningen på dette felt? Jeg minner her om varselen fra Statoil som opplyste om et korrupsjonstilfelle og som nå er uten arbeid. Med en slik behandling av hederlige mennesker som har RYGGRAD sender dette ut et signal som ganske enkelt sier: Du var voksen som sa ifra men DU ALENE må bære de økonomiske og andre konsekvenser det måtte få for at du tok samfunnsmessige hensyn og ga klar melding om at slikt ikke burde skje! Er det slik vi andre behandler mennesker med 100% integritet?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00